ГЕОРГИ ГЕРГОВ ФИНАНСИРА ПРОЕКТА НА МАЯ МАНОЛОВА

Политика

Вътрешната опозиция не успя да овладее БСП на прекия избор и загуби по-голяма част от позициите си. Това обаче не е отказало най-видните й представители да се борят за превземането на партията. Един от лидерите й е пловдивският олигарх Георги Гергов. Той е обединил сили с втория голям бизнесмен – Кирил Добрев. Целта на групата е сриване на всяка цена на БСП на предстоящите избори. Групировките на двамата са впрегнати да дестабилизират партията чрез публични говорители срещу новото ръководство, персонално срещу Нинова, скандали по места, черен ПР, интриги, цепене на хора и структури. Най-силното им оръжие се оказва Мая Манолова.

Бившата омбудсманка не успя да направи партия, въпреки че го обяви до края на август, но ще се опита да се явява на изборите с група маргинални партии с регистрации останали от проекта на Меглена Кунева. Манолова работи за Кирил Добрев с всичките си остатъци в Кюстендил по време на прекия избор. Сега сътрудничеството продължава с уговорка за съвместни действия.

Това, което измислили Гергов-Добрев е да помагат с всички сили на Манолова, за да отцепи максимално гласове от БСП и така да изпълнят плана си за срив на партията на парламентарните избори, който после да припишат на новото ръководство и Нинова. „Трябва да си върнем партията“, заявил един от заговорниците на неформална среща преди три седмици.

Гергов казал, че няма ограничения на финансирането и ще го осигури. Добрев помагал с каквото може. Манолова отдавна имала проблеми с финансирането от Васил Божков, който живее от зимата в Дубай и станала 100% зависима от финансирането на Гергов-Добрев.

Срещите между заговорниците били много регулярни.  Групата на „реваншистите“ се обединяла само от омраза и жажда за власт, което й пречело да се заяви публично.

Валери Ивайлов

Източник: afera.bg

loading…