Който плаща за нощното шкафче ще работи, който не плаща ще го преследва министър с полиция?

Новини БГ

Който плаща за нощното шкафче ще работи, който не плаща ще го преследва министър с полиция? Тази мълва плъзна из средите на туризма, а въпросът е фундаментален! Защо ли? Ами защото всичко плъзна рано сутринта, когато министърът на туризма Марияна Николова обяви в Нова телевизия след излъчен репортаж, че ще сезира РЗИ, Комисията за защита на потребителите и МВР, с които да извършат масови проверки на къщи за гости и хотели за студентския празник.

Марияна Николова заяви, че ако при проверките се стигне до заключена врата и недопускане на инспектиращите, ще се търси съдействие от органите на реда, заяви Николова във връзка с предстоящия студентски празник 8-ми декември и резервациите в къщи за гости.

По-късно през деня  бе обявено, че продължават разговорите относно възможността ресторантите в хотелите да работят само за гостите си при спазване на строги противоепидемични мерки. Допускането на външни лица да бъде строго забранено и при установяването на такива случаи да бъде затваряна цялата хотелска база. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с новоучредената Конфедерация на българския туристически бизнес (КБТБ).

Простичко казано излиза, че в къща за гости не си турист, но в хотел си турист и можеш да празнуваш в ресторант. Такава форма на двоен аршин няма как да не доведе до прилагането на различни корупционни практики, за които вече се носи и мълвата.

loading…