Нинова от Шумен: Докато другите са си ходили на гости и по офиси, ние се борехме с модела ГЕРБ

Новини БГ

„Промяната започна на 4 април. Моделът ГЕРБ се пропука. Промяната продължава и сега при служебния кабинет. Но истинският демонтаж на паралелната държава предстои в следващия парламент. И ние сме гарант, че това ще стане“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Ниинова в Шумен пред препълнена зала и при огромен интерес.

„Защото четири години изпитвахме на гърба си силата на задкулисието, но не се предадохме и не се продадохме. Истината рано или късно излиза наяве. Докато другите са си ходили на гости, ходили по офисите на бизнесмени да уточняват бъдещето на България, ние водехме битка на четири фронта“, продължи тя пред смълчаната зала.

И поясни: „Веднъж срещу ГЕРБ в държавата, втори път срещу дългата им ръка в партията, трети срещу огромната им публична и медийна мощ и накрая срещу външен европейски натиск да направим голяма коалиция с тях и да приемем Истанбулската конвенция.  Издържахме на всичко това. И то стана благодарение на вас, българските социалисти и симпатизанти на „БСП за България“.

Думите й бяха посрещнати с бурни овации.

„Време е тази изстрадана промяна да стане заслужена победа. Чака ни много работа,за която сме готови с конкретен, ясен и възможен план. Той ще даде сигурност в промяната с грижа за всеки“, завърши Нинова и малко след това попадна в прегръдките на десетки социалисти шуменци.