Мустафа Карадайъ от Брезница: Войната между институциите доведе до политическа криза

Новини БГ

Централния предизборен лъч пристигна в Брезница, за да подкрепи листата на ДПС за Благоевград. Начело на листата са зам.-председателите на ДПС Халил Летифов, втори е Йордан Цонев, следвани от Елхан Кълков, съобщават от пресцентъра на партията.

В своето изказване пред пълния площад на Брезница председателят на ДПС Мустафа Карадайъ направи кратък коментар относно състоянието на политиката в България.

Той обобщи проблемите и подчерта:

„Войната между институциите доведе до политическа криза, но 12-годишно безцелно пребиваване във властта натрупа нов дълг – над 20 милиарда. Дълг, който ще се плаща от нашите деца и внуци.“

Карадайъ посочи още, че се наблюдава отстъпление на правата и свободите, и допълни: „които ние си отвоювахме 1989 година и докарахме демокрацията“.

„Криза в демокрация – защото държавният апарат работеше в услуга на една партия и срастване на партия и държава, нещо от преди 30 години, което мислихме, че няма да ни се случи повече,“ каза още председателят на Движението.

Карадайъ припомни за приоритетите на ДПС, които са приоритети на ЕС от миналата година, а именно – зелена икономика, високи технологии и свободни и активни граждани.

Лидерът на Движението призова присъстващите да гласуват с №7, за да може институциите да работят в услуга на хората, във взаимен контрол, координация, за да има стабилност и икономическо развитие на страната.

В емоционално изказване зам.-председателят на ДПС и втори в листата на ДПС за Благоевград Йордан Цонев подчерта, че ДПС работи с грижа за децата и хората и има програма за децата.

„Имаме програма да строим детски градини и училища, а не да ремонтираме старите,” каза Цонев и припомни, че в 44-то НС ДПС предложи детските градини да бъдат безплатни.

Йордан Цонев изтъкна, че ДПС има заложено в програмата си да бъде създаден „Фонд за дигитализация на образованието, всяко дете да има таблет, купен от държавата, всяка класна стая да има компютри, защото нашите деца трябва да учат за една друга епоха, която вече настъпи – дигиталната ера.“

Цонев подчерта, че „очите на ДПС са обърнати към децата“.

Той призова присъстващите на площада да гласуват с №7, защото „без всичко друго може, но без бъдеще за децата ни не може.“

 

 

Мустафа Карадайъ от Брезница: Войната между институциите доведе до политическа криза

 

Изказване на Йордан Цонев от Брезница