Сийка Милева за разобличения Гешев: Компромат, груба медийна манипулация

Политика

„До момента категорично е установено, че справка от 10.08.2015 г., цитирана в публикувания документ, не е постъпвала до тримата наблюдаващи прокурори по делото за фалита на КТБ“. 

Tова заяви пред „Блиц“ Сийка Милева, говорител на главния прокурор, по повод публикацията на FrogNews, в която се твърди, че Иван Гешев е прикривал информация за Делян Пеевски, докато е наблюдавал делото „КТБ“.

Прокуратурата се самосезирала по повод твърденията, че от финансовото разузнаване е постъпила справка, която Гешев не е взел под внимание по времето, в което е било в ход производството за източването на КТБ.

„Истинността на документа е компрометирана дори и от факта, че името на дирекцията, която е посочена като автор, е изписано неправилно. Според ЗДАНС и ППЗДАНС – „Финансово разузнаване“ има статут на Специализирана административна дирекция, поради което правилна абревиатура е САД, а не както е посочено в публикациите СД“, посочи Милева.

Тя окачестви публикацията за „поредната груба медийна манипулация спрямо прокуратурата от заинтересовани подсъдими лица, които се укриват от българското правосъдие. Според Милева се касае за активно мероприятие, което има за цел да урони престижа на съдебната власт, която е независима“.