Росен Плевнелиев: Радев е силен, защото го позиционираха като основен съперник на Борисов

Политика
Намираме се в президентска република. Радев е силен, защото го позиционираха като основен съперник на Борисов. Дайте да видим какво свърши по същество президентът Радев, заяви в ”Говори сега” по БНТ Росен Плевнелиев, президент на България от 2012 до 2017 година.

За евентуален проект на Кирил Петков и Асен Василев Плевнелиев задочно попита, че ако той се случи, какви ходове би имал президентът Радев, ако не бъде избран за втори мандат? Според Плевнелиев Радев не може да се върне в БСП, тъй като няма да бъде приет.

 

Росен Плевнелиев прогнозира, че Радев би се борил за министър-председател чрез новия политически проект.

 

По думите му Кирил Петков и Асен Василев са горди, че са част от служебния кабинет на Радев.

Ако президентът Радев спечели втори мандат, то новият политически проект ще ползва неговата популярност и ще се търси вариант за съвместно управление с „Демократична България“, каза Плевнелиев.

 

Допълни, че Слави Трифонов не е играл по свирката на Румен Радев, новосъздадената партия ще взима гласове на Трифонов, на БСП и „Изправи се. БГ! Ние идваме“, като в един момент може да се окаже, че Мая Манолова ще остане извън борда.

 

Плевнелиев очаква новата партия около Кирил Петков и Асен Василев да бъде създадена до 2 седмици. Изрази надежда, че ще има повече хора като Кирил Петков в българската политика.

 

Обяви се за влизането ни в еврозоната по-скоро, тъй като и прокуратурата ще работи по-добре и ще има повече стратегически инвестиции, а президентът Радев не споменава думата „еврозона“, което е проблем, каза Росен Плевнелиев.